Lumina Spark

Lumina Spark 

The key to human
development is building  
on who you already are 

Welk gedrag van je is succesvol? Hoe gedraag jij je onder druk? Wanneer helpt je persoonlijkheid je? Wanneer houdt het je tegen? Welke rollen inspireren je het meest? Met onze tools komen verandering en groei vanzelf. Welkom bij authentieke groei. Welkom bij de keuze.

Waar gaan we mee aan de slag?

Individuen

Lumina Spark onthult je totale persoonlijkheid en biedt een unieke profielschets van wie je werkelijk bent. Verhoog het zelfbewustzijn, onthul het verborgen potentieel en werk beter onder druk. Ontdek praktische acties voor verbeterde communicatie, teamwerk en leiderschap. Vind je innerlijke spark. Vergroot jouw potentieel.

Wat kom je te weten?

Wat motiveert en energie geeft.

Met welke gedragspatronen je de neiging hebt om terug te vallen in je standaard.

Wat de kosten van stress zijn voor jezelf en voor de mensen om je heen. 

Teams 

Lumina Team onderzoekt het perspectief van de zowel het team zelf als van anderen op het teamkarakter. Deelnemers co-creëren een groter teambewustzijn en begrip en leren de unieke bijdrage van elk lid te waarderen.
Lumina Team is een uitbreiding van Lumina Spark. 

Waar is het voor?

Lumina Spark biedt een nauwkeurige, gepersonaliseerde weergave van de sterke punten en ontwikkelingsgebieden van een individu. Of je nu de CEO of een nieuw
in een organisatie bent, het biedt rijke persoonlijke inzichten en praktische voordelen voor iedereen. Dit baanbrekende product in de markt is ontwikkeld door Dr. Stewart Desson en is gebaseerd op zijn revolutionaire promotieonderzoek naar business psychology en psychometrie, uitgevoerd namens de University of Westminster.

De Lumina Spark-methode vermijdt het vertekende beeld dat vaak ontstaat bij veel andere populaire persoonlijke ontwikkeling instrumenten. Lumina Spark omarmt de paradox – we kunnen op het oog tegenovergestelde persoonlijkheidskenmerken laten zien! Niets in het leven of op het werk is simpel en de menselijke natuur is dat zeker niet. We kunnen bijvoorbeeld zowel extravert en introvert zijn in verschillende omgevingen.

Lumina Spark inspireert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn op de werkplek: aanpassingsvermogen, een groei mindset, samenwerking, authenticiteit en het vermogen om zichzelf en anderen te leiden. Lumina Spark biedt drie lenzen in één tool, die je instinctieve persona, je dagelijkse persona en je overbelaste persona beoordelen. Dit zorgt voor consistente inzichten welke de noodzaak voor aanvullende tests weg nemen.

Instinctieve Persona – Je instinctieve
manier van zijn, je voorkeuren en je
natuurlijke aanleg

Dagelijkse Persona – Hoe je je dag in dag
uit gedraagt, het afstemmen van je
eigenschappen op je omgeving en context

Overbelaste Persona – Als je te veel van het goede doet en je natuurlijke talenten te krachtig inzet

Je totale persoonlijkheid in zijn volle
potentie, 24 uur per dag – Geen labels,
Geen hokjes, Geen stereotypen!

Hoe is het opgebouwd? 

De online vragenlijst van 144 vragen meet de persoonlijkheid op 24 verschillende eigenschappen van alle deelnemers. De uitkomst leidt naar 8 verschillende aspecten en 4 kleuren. De meting is het fundament onder de persoonlijke profielschets. De profielschets beschrijft hoe het individu zich instinctief gedraagt, dagelijks en onder druk. Vanuit daar gaan we in gesprek. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. Er zijn vele workshops ontwikkeld om deze materie eigen te maken

Wat zijn de voordelen? 

Lumina Spark biedt een gepersonaliseerde profielschets van je totale persoonlijkheid. De profielschets geeft mensen onmiddellijke herkenning en biedt een uniek rapport over hen als individu – niet over andere mensen die op hen lijken. Het model is eenvoudig te begrijpen, maar bevat grote diepte door rechtstreeks 24 eigenschappen van je persoonlijkheid te meten. Daardoor kiezen veel organisaties Lumina Spark voor selectie, training en ontwikkeling.

Lumina meet de paradox in persoonlijkheden

Met Lumina meten we niet alleen extraversie ofintroversie, maar beide polen van vier verschillende voorkeursparen. Dit maakt het mogelijk een paradoxinde menselijke persoonlijkheid zichtbaar maken. Hierdoor wordt het voor coacheesgemakkelijkerzichzelf te herkennen ende toegevoegde waarde van Lumina Spark als leerinstrumentte omarmen.De viergemetenvoorkeursparen zijn: 

-inspiratiegedreven en disciplinegedreven (hoe kom ik in beweging?)
-introvert en extravert (waar krijg ik energie van?)
-associatieve focus en nuchtere focus (hoe neem ik waar?)
-mensgericht en resultaatgericht (hoe neem ik beslissingen?)

Krachtig en blijvend referentiekader voor duurzame interventies

Lumina Spark biedt een referentiekader dat zo krachtig en begrijpelijk is, dat het effect kan voortduren lang nadat de consultant alweer is vertrokken. Waar andere systemen letter-, cijfercodes of vier kleuren gebruiken, worden individuen bij Lumina Spark gemeten op 24 verschillende universele eigenschappen (bijvoorbeeld;competitief, ingetogen, baanbrekend, gestructureerd enz.)

Lumina kan worden aangepast aan de wensen van de klant

Het werkboek en de profielschets kan worden aangepast(keuze uit pagina’s)aan de specifieke wensen van klanten en betrokken consultants. Hierdoor kun je een maatwerkinterventie ontwerpen in samenspraak met je klant. Tevens bestaat de mogelijkheid de profielschets te voorzien van een eigen pagina’s, eigen logo en een logo van je klant.

Lumina meet persoonlijkheden zonder te typologeren

Mensen bevinden zich niet in een “type”, maar reageren afhankelijk van de omstandigheden waar ze zich in bevinden. Tevens ontwikkelen mensen vaak tegenoverliggende, ogenschijnlijk paradoxale eigenschappen, waardoor een hernieuwde balans wordt gevonden. Hierdoor wordt een “hokjesgeest” en het denken en handelen in karikaturen vermeden.

Let’s sparkle up your life! 

Heb ik je interesse gewekt of wil je meer weten over mijn werkwijze? Neem dan vooral contact op door mij een mailtje te sturen.